Ventetiden

26-08-2008.
Idag fik vi skannet Cherie. Vi kunne se ialt 8 hvalpe. Så det bliver spændende at se hvor mange der kommer denne gang.

Fødsel 24-09-2008

D. 22-09-2008 kl. 17.00
Cherie begynder at pruste. Det er opblokningsfasen som begynder nu. Så går fødslen højest sandsynligt igang inden for 48 timer.

D. 24-09-2008 kl. 00.30
Cherie får sin første ve, og klokken 00.47 er den første hvalp født. Den sidste hvalp fødes kl. 4.48.
Nu er Casa Canis’ Beta, Blondie, Bono, Billie Jo, Brenda Lee, Bjørk, Beach Boy & Baby Doll kommet til verdenen. 6 tæver og 2 han hunde som alle vejer mellem 470 og 505 gram.

D. 24-09-2008 kl. 11.00
Dyrlægen er forbi for at tjekke til Cherie og de 8 hvalpe. Hvalpene og Cherie ser sunde og raske ud. Med andre ord: Alt ser ud som det skal! Cherie får en ve stimulerende indsprøjtning og der sænker sig en dejlig ro.

Nu venter der os 8 spændende uger med en masse oplevelser som vi glæder os meget til

 

1. uge (24/09/08 – 01/10/08)

I denne uge er der sket en del. Hvalpenes træde puder er så småt ved at være udfarvet. Alle hvalpene tager godt på, og ser ud til at sortrives.
Hvalpene er også blevet noget mere mobiler. Det tager ikke længe om at finde Cehries mælkebar når den kommer op i kassen.

Cherie har det også godt, og man kan se at hun har et noget større overskud en sidste gang, men der var der jo også lidt flere hvalpe.

Hvalpene er så småt ved at åbne øjnene og vi glæder os meget til at de åbner for deres små blå juveler i løbet af næste uge.

Hvalpene bor stadig i deres føde kasse inde midt i vores stue, så vi hele tiden kan holde et vågent øje med dem. Det syntes Cherie er hlet fint, da vi så kan holde hende med selskab så længe fodringen står på..

 

2. uge (2/10/08 – 9/10/08)

I denne uge har alle hvalpene åbnet deres øjne. Og hold op hvor er det nogle fine blå juveler!

Der er kommet noget mere gang i hvalpe kassen. Hvalpene har fundet ud af at de kan gø og hyle, så vi er oppe og tjekke til hvalpene flere gange om natten.

Hvalpene er ligeledes så småt begyndt at gå rundt i kassen. De er ikke ret sikre på benene, men det går frem af.

Alle hvalpe tager meget fint på, og ser ud til at stortrives!

 

3. uge (9/10/08 – 15/10/08)

I denne uge er hvalpene blevet mere mobile.

Der er mere gang i hvalpekassen nu. Der bliver leget, bidt, gnavet og hvalpene vælter rundt i hinanden.

De første tænder er så småt ved at komme frem (de første tænder er hjørne tænderne)

Nogle hvalpe har fundet  ud af at hunde faktisk kan gø! Så det går noget af tiden med!

Ellers er de begyndt at reagere på lyde og er begyndt at genkende os.

4. uge (16/10/08 – 22/10/08)

Nu er hvalpene flyttet til deres kravlegård. Det er et indhegnet område hvor der er masser af plads til at tumle. Det nyder de, og man kan vikelig se hvordan deres færdigheder forbedres dag efter dag.

I denne uge er hvalpene endvidere begyndt at få fast føde (dvs. tørfoder opblødt i vand). Det syntes de godt om, men Cheries mælkebar er stadig at foretrække.

Der bliver kæmpet mange kampe og hvalpene er meget nysgerrige.

Alt går godt!

 

5. uge (23/10/08 – 29/10/08)

Der er fuld fart over feltet. Hvalpene prøver til og udvikler deres færdigheder med en utrolig fart. Man kan virkelig se at der sker noget fra dag til dag.

I denne uge er stuen i huset også blevet en del af hvalpenes hverdag. Så nu er det bestemt ikke sjovt at være i kravlegården længere. Lige så snart hvalpene vågner hyler og larmer de. For de vil da ud i stuen!

Hvalpenes mad bliver ikke blændet mere, men bliver stadig opblødt i vand.

Hvalpene er leger ligeledes med de store hunde, som påtager Deres pligt i at præge hvalpene.

Alt i alt. Det går super godt med hvalpene. Alle ser stadig ud til at stortrives.

 

6. uge (30/10/08 – 5/11/08)

Til stadighed fuld fart over feltet. Der skal virkelig opleves noget nu!

Hvalpene er begyndt at gå til de store hunde, og man kan se at flok prægningen virkelig er igang. Athene og Aiko er super gode til at aflaste Cherie, så hvalpene er i hvert tilfælde underholdt.

Dog mener hvalpene er underholdningen helst skal foregå 24 timer i døgnet. Heldigvis er der kun en enkelt ag f hvalpene som har fundet ud af at kravle ud fra kravle gården. Så vi kan stadig styre dem.

Den kommende uge byder på masser af nye udfordringer så som bil kørsel, alene lufte ture samt introducering til en masse nye ting. Måske dette kan trætte de små energi bundter en smule?