Tæve: Cherie

Hanhund: Aiko

Den vordende moder

Som det ses på billedet, er drægtigheden ved at sætte sine tydelige tegn.

06-12-2006

Nu er der ikke længe til….
Cherie skal ud at tisse flere gange om natten, og ligger med jævne mellemrum og sukker.
Der er ikke meget energi tilbage. Hun ligner en der kan springe i luften når som helst og hun bliver bare større og større.

09-12-2006

Cherie har haft temperatur fald og går og pruster meget. Hun kan ikke finde ro, så vi regner med at det bliver inden for det næste døgn at vi ser hvalpene komme til verdenen… Vi er meget spændte på den udfordring og de bamser som kommer til os!

11-12-2006

Konsultation ved dyrelæge. Opmunternde nyt….. “I skal bare vente” 🙁

 

Fødsel 13. december 2006

Så oprent dagen endeligt.
Klokken 13.45 fik Cherie sin første ve og klokken 21.35 blev den sidste hvalp født. Nu er Alfa, Artemis, Apollon, Ares, Anders, Athene, Afrodite, Aurora, Amfitrite, Aika og Angel kommet til verdenen. 11 velskabte hvalpe der vejer mellem 302 og 458 gram.

Klokken 23.40 tilkaldes dyrlægen til et check på hvalpene og Cherie. Alt ser godt ud, og Cherie får en kalk indsprøjtning samt en ve stimulerende indsprøjtning.

Kl. 1 har Cherie også fået de sidste fosterhinder ud og fødslen er færdig.

Det var en hård proces med så mange hvalpe, men vi er ret sikre på at Cherie er tilfreds med at have fået alle hvalpene ud.

Cherie tager sig godt af alle hvalpene, og alle ser ud til kunne die og virker meget friske.

Nu venter der 8 spændende uger med havlpenes opvækst som forhåbenligt vil forløbe uden problemer og som kan følges tæt her på siden med billeder og informationer..

 

1. uge

Så gik den første uge.

Hvalpene har nu fået sorte træde puder og sorte næser.

Desværre mistede vi i denne uge Aurora. Hun havde fået en infektion i navlen som havde bredt sig til maven. Hverken dyrlæge eller umådelig meget kærlighed kunne helbrede. Det var meget trist.

Heldigvis trives de øvrige hvalpe og tager på som de skal.

 

2. uge

Hvalpene fik fra d. 24. – 25. december alle øjne.Nu forsøger de ihærdigt at rejse sig, og kan stille og roligt med megen vaklen bevæge sig på alle 4 🙂

Den største han og tæve vejede d. 28. december ca 1.150 g og den mindste vejede ca. 980 g.

Hvalpene tager hver dag på med over 5% af deres egenvægt og vores han-hund glæder sig til de kan komme ud af hvalpekassen og lege…

 

3. uge

I denne uge er der sket meget…

Hvalpene er blevet mere mobile og er så småt begyndt at lege med hinanden og Cherie.

Sidst i ugen er de begyndt at få vand og fast føde, men synes det er lidt sjovere at vade i, end at spise…og kommer Cherie forbi, er mælkebaren at foretrække!

 

4. uge

Så er hvalpene for alvor begyndt at lege og blevet eventyr lystne. Der er fuld fart over feltet når de er vågne.

Deres verden er blevet udvidet i og med at de har fået adgang til “legepladsen” fra deres hvalpekasse. Første gang der blev åbnet ud til legepladsen var alle hvalpene meget nysgerrige, så alt se ud som det skal.

De er blevet bedre til at spise den faste føde, men Cherie er stadig væk farvoritten.

Tænderne er kommet frem og der bliver gnavet i alle ting – også søskende og mor.

 

5. uge

I denne uge blev verdenen igen udvidet for hvalpene. I denne uge fik de adgang til køkkenet. Og hvad fik vi som opdrættere ud af det? At det slet ikke er spændende at være inde i hvalpe rummet mere. Så der er noget brokken når gitteret bliver lukket ud til køkkenet 🙂

 

6. uge

Endnu engang blev verdenen udvidet for hvalpene. Denne gang skulle de prøve at komme udenfor. Og det var koldt!!!

Den første dag da de var ude havde vejr guderne bestemt at der skulle være frost grader. Og det er altså noget af en omvending at komme fra et 23 grader varmt trygt rum til et koldt ukendt sted. Så fire minutter var alt hvad de s,å bamser kunne klare også var det ind igen.

 

 7. uge

 

 8. uge